In september 1996 wordt de Damse folkgroep Donder in 't hooi opgericht door Mieke Van Loo. Deze groep is een West-Vlaams allegaartje van een zestal klassiek-, folk- en/of jazz geschoolde muzikanten die ondertussen in de folkwereld een vaste waarde zijn geworden. "Hooi" doet een nietsvermoedende onverlaat toch wel op de weg naar de folk belanden en de donder doet vermoeden dat het vaste stramien wel es ongemeen overhoop wordt gehaald.

Samen musiceren is als "eb en vloed" ... muzikanten komen, muzikanten gaan, en op de vloedlijn vind je telkens opnieuw de vaste kern van enthousiaste muzikanten terug die sinds 2004 de fundering bepalen van waaruit alles mogelijk is.
Traag is mooi en er is niets boeiender dan groei en het op zoek gaan naar nieuwe dingen, nieuwe invalswegen. Af en toe op een kruispunt gaan staan, evalueren, leren, ontmoeten, zoeken en dan van daaruit verder gaan, maakt het leven des te boeiender.
Niets is vanzelfsprekend.

Hun repertorium bestaat vooral uit Europese eigenzinnige folk met het accent op Vlaamse- en Keltische muziek. Daarnaast staan ook heel wat eigen nummers en bewerkingen op het programma. Er wordt hoofdzakelijk in het Nederlands gezongen maar voor het nieuwe concertprogramma van 2013 worden andere talen niet uitgesloten.
Een eigen brouwsel "Wals voor Joke" is terug te vinden op de " Flemish folk" CD van 2002.
Sinds juni 2012 is er een eerste full-cd "Wervelwind".

Naast concertprogramma's bereidde de folkgroep zich de laatste jaren vooral voor op een folkbalrepertorium. Het recept bestaat uit een snuifje bewerkingen van bestaande ballades, eenvoudige volkswijsjes, een schijfje jigs en tovercirkels, een plukje bourrées, een busseltje andro's en de alomgekende scottischen, walsen en mazurka's.

Donder in 't hooi: VERRASSEND ENTHOUSIAST!


Webdesign by